Onderhoud

Hoewel het onderhoud van een caravan/vouwwagen bij veel gebruikers een lage prioriteit heeft, is het toch verstandig om regelmatig een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De controle van de remmen, de elektriciteit- en gasinstallatie en het onderstel (remmen/as/banden) is van belang voor de veiligheid van uzelf en die van anderen.  

Ook de verzekeringsmaatschappij kan bij een schadeclaim controleren of de caravan goed onderhouden is.

Vanuit de BOVAG wordt er geadviseerd om één keer in de twee jaar uw caravan te laten keuren d.m.v. een BOVAG- onderhoudsbeurt & keuring.

Zelfs als de caravan maar weinig wordt gebruikt is onderhoud nodig. Want ook bij stilstand van de caravan verslechteren vitale delen zoals remmen, schokdempers, gasslangen, banden etc.

Neem direct contact met ons op! 

Onze speciaal opgeleide keurmeesters controleren uw caravan uitvoerig op verschillende onderdelen: Zo wordt het chassis op de volgende onderdelen gecontroleerd: banden, veersystemen, bevestiging, remmen en stabilisator. Ook de opbouw, gas en elektra worden gecontroleerd. De gasslangen worden afgeperst en de kachel schoongemaakt. De werking van de koelkast ontgaat onze keurmeesters ook niet. Eventuele reparaties worden in overleg met u uitgevoerd. Tevens verrichten wij een vochtmeting.
Tegen meerprijs is een remmentest ook mogelijk.

Als alles in orde is, ontvangt u een Bovag-onderhoudsrapport en een Bovag-sticker, het bewijs dat de caravan door een erkende dealer is onderhouden.

Wij controleren het volledige onderstel, de banden, de verlichting, de gasleiding en repareren indien nodig. Als alles in orde is, ontvangt u een Bovag onderstelrapport en een keuringssticker, het bewijs dat het onderstel door een erkende dealer is onderhouden.
Tegen meerprijs is een remmentest ook mogelijk.

Banden van caravans slijten nauwelijks. Er worden slechts weinig banden vervangen vanwege afgesleten profilering. Veel banden vertonen op termijn droogtescheurtjes. Lange tijd was dat dus het moment dat een band werd afgekeurd en vervangen. Dit moment is eigenlijk te laat want uit statistieken blijkt dat de kans op een klapband na 6 jaar sterkt toeneemt. Door de BOVAG wordt geadviseerd om banden van caravans na 6 jaar te vernieuwen dit staat ook in de meeste verzekerings polissen, wanneer u deze niet laat vervangen kunnen wij geen BOVAG sticker plakken.

Caravans worden door hun grotere lengte en luxere uitvoering steeds zwaarder en daarom worden er ook hogere eisen aan banden gesteld. Om deze reden verdient het aanbeveling om te kiezen voor banden die extra zijn versterkt, bijv. de banden die gebruikt worden voor lichte bestel-/vrachtwagens.

Op uw verzoek kunnen wij uw banden op leeftijd en kwaliteit controleren en u uitvoerig advies geven of deze vervangen dienen te worden en welke banden voor uw caravan het meest geschikt zijn.

Van Lit Caravans & Aanhangwagens is een gespecialiseerd bedrijf in schadeherstel. Wij herstellen nagenoeg elke schade aan alle merken caravans & campers met originele onderdelen. Wij zijn een door BOVAG gecertificeerd schade bedrijf.

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in caravanschadeherstel aan alle merken caravans. Wij hebben een moderne, volledig uitgeruste werkplaats, zodat we nagenoeg elke caravanschade aankunnen.

U kunt voor de totale afwikkeling van uw schade aan uw caravan bij ons terecht. Nagenoeg alle schade aan alle merken caravans herstellen wij met originele onderdelen waarop u BOVAG garantie krijgt. Wij nemen ook het tijdrovende contact met uw verzekeringsmaatschappij over: melding, expertise, calculatie en financiële afhandeling.

U kunt door nagenoeg alle verzekeringsmaatschappijen uw schade door ons laten behandelen en herstellen. Vaak is het zo dat u geen eigen risico hoeft te betalen.

HEEFT U SCHADE NEEM DAN CONTACT MET ONS OP, WIJ LEGGEN U GRAAG ALLES UIT. 

© Caravanservice Van Lit - Realisatie door AmeezingWeb